sobota 11. října 2008

Memoriál Stephena Kinga

INFO ORGANIZÁTORŮ MLUVÍ JASNĚ:

Stephen King - Dlouhý pochodDlouhý pochod – tak se ve stejnojmenné novele Stephena Kinga jmenuje nová soutěž pro čím dál tím otrlejší diváky a soutěžící. Sto mladých chlapců se dobrovolně rozhodlo vydat se společně na Dlouhý pochod. Dlouhý pochod je hra – nebo to není hra? Soutěžící pomalu, ale jistě poznávají na vlastní kůži, kam je tato hra vlastně zavedla.

Pravidla soutěže jsou prostá: nikdo se nesmí odchýlit z vytyčené trasy a nikdo se nesmí zastavit ani zpomalit chůzi pod určenou rychlost, jinak dostane napomenutí – tři napomenutí znamenají vyřazení – definitivní. Tři napomenutí znamenají okamžitou smrt zastřelením. Nezáleží na tom, kdo jde nejrychleji nebo dojde nejdál, zvítězí ten, kdo z celé stovky vydrží nejdéle. Jednoduchá pravidla, hrůzná svou jednoduchostí.

Veškerá lidskost se pomalu vypařuje, každý z chodců začne nelibě nést život ostatních. Začíná vládnout zákon džungle a každý z nich postupně odhazuje své civilizační slupky – někteří bez jediné výčitky, jiní s velkou vnitřní bolestí. Prostá touha přežít je však nakonec nejsilnější.

Může tento příběh představovat metaforu na život?

Budeš muset probádat neprobádané hlubiny.

Dočetl jsi až sem? Chceš poznat, kam až sahají hranice tvojí lidskosti?

Naše PRAVIDLA Dlouhého pochodu jsou mnohem příjemnější. Jde se z bodu A (neděle ráno) do bodu B (neděle večer) – cca 70 kilometrů. S výjimkou zastávek na záchod a tří povolených výměn náplastí na puchýřích (1 minuta) se jde pořád, tempo 5 kilometrů za hodinu. Jen jeden zná cestu, jen jeden zná cíl. Zpomalíš? Sedneš si? Chceš se v klidu najíst? Máš smůlu. Jsi ponechán na místě, děj se co děj. Tak co? Chceš se projít?

Sraz v neděli 12. října 2008 v 06.00 na metru Opatov. Čeká se 5 minut, víc ani vteřinu. To jsou pravidla Dlouhého pochodu.

Návrat zpět do Prahy (autobusem), pokud zvládneš tempo a vzdálenost, v neděli do půlnoci.

Chůze je přirozená a příjemná. Někdy…

Chcete-li jít, koukněte na iHNed.cz

Žádné komentáře: