sobota 4. října 2008

NHL úvodní zápas - nuda? Rozhodně ne!

NHL dnes opravdu začala a to v Praze. Jak víme, utkaly se kluby Tampa Bay Lightning a New York Rangers a to v po švy nacpané O2 Areně - údajně nebyl k mání jediný volný lístek... Větší podporu publika měli Rangers z New Yorku. Snad i kvůli Jágrovi, který tu působil?



V zahajovacích pětkách se mohlo blýsknout hned pět hokejistů narozených v Česku nebo na Slovensku. Např. v prvním elitní útoku Lightning hrál jako již dříve Václav Prospal - staronová posila klubu. Tampa Bay má letos opravdu velmi mladou obranu a bude zajímavé sledovat, jak si s tímto možným handicapem poradí.



U Rangers bylo aktivních víc hráčů, u Lightning pak hlavně a především kapitán Vincent Lecavalier. Brankáři pro duel byli Lundqvist a Smith - ten se pravděpodobně bude u Tampy v této sezóně bít o post prvního brankáře.

Úvahy, že to byl vcelku nudný zápas - jak tvrdí mnozí rádoby odborníci i média - jsou zcela zcestné. Byl to jeden z nejlepších duelů, jaké český fanda může naživo vidět... Pokud je to někomu málo, moc to nechápu.

Konečný výsledek:
Tampa Bay Lightning - New York Rangers 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky: 44. St. Louis (Lecavalier) - 39. Näslund (Gomez), 55. Dubinsky (Girardi, Mara)

Žádné komentáře: